Hieronta & Fysioterapia

Yksilöllinen fysioterapia toimitiloissamme ja/tai kotikäynteinä asiakkaan luona.

Fysioterapia sisältää mm.

  • Fysioterapeuttinen alkuarviointi ja tutkimus
  • Ohjaus ja neuvonta, kirjalliset liikeharjoitukset
  • hieronta
  • elektroterapia
  • erilaiset lämpö- ja kylmähoidot
  • syvälämpö eli ultraäänihoidot
  • kuntosaliharjoittelu
  • Fysioterapia voi sisältää myös manuaalisia hoitoja mm. hermo- eli neuraalikudoksen mobilisointia ja nivelen mobilisointia, triggerpistehoitoa sekä kinesio- ja urheiluteippausta.
  • Dry needling eli neulaus

Fysioterapian toimenpiteet kohdentuvat usein sairauden, vamman, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttaman alentuneen toimintakyvyn edistämiseen, fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Kipu- ja oirehoitoina käytetään fysikaalisia hoitoja.

Fysioterapiapalveluitamme: Fysioterapialähete-asiakkaat, Kelan lääkinnällinen kuntoutus, veteraanikuntoutus ja hieronta. Fysioterapiaan voi tulla lähetteellä tai ilman.

Korvakynttilähoito

Korvakynttilähoito

Korvakynttilä on orgaaninen luonnontuote, joka on valmistettu mehiläisvahasta ja siihen imeytetyistä yrteistä.

Kynttilä asetetaan korvakäytävän suulle, mikä saa aikaan pienen alipaineen korvakäytävässä ja poskionteloissa, puhdistaen näin korvan epäpuhtauksia hellävaraisesti ja kivuttomasti.

Hoito vahvistaa imunestekiertoa, aineenvaihduntaa, päänalueen verenkiertoa sekä virkistää kuuloa. Sitä voidaan käyttää muun muassa helpottamaan poskiontelontulehduksen oireita, migreeniä, päänsärkyä sekä paineen tuntua päässä. Lisäksi se voi helpottaa korvien soimista, ja poistaa liiallista vaikkua korvista.

Hoitoon ei saa tulla kuumeisena, akuutissa korvatulehduksessa, jos sinulla on epilepsiaa, putket korvissa/reikä tärykalvossa tai jos sinulla on päänalueen kasvain.

Hoidon kesto: n. 25 min

Faskiakäsittely

Faskiakäsittely

Faskiakäsittelyn eli lihaskalvojen manuaalisen liu’uttamisen tavoitteena on kireiden lihaskalvojen rentouttaminen ja venyttyneiden lihasten aktivoiminen. Käsittelyyn lisätään yleensä triggerpistehoito, joka tehostaa rentouttavaa vaikutusta lihaksessa.

Käsittelyllä pyritään vaikuttamaan positiivisesti

  • lihastasapainoon

  • asentoon

  • kudosten kuormittumiseen

Faskiakäsittelyssä kehon eri lihaskalvoja käsitellään manuaalisesti liu’uttamalla. Apuna käytetään sekä terapeutin toteuttamia passiivisia liikkeitä, asiakkaan itse suorittamia aktiivisia liikkeitä ja hengitystä. Hoitoasennot ovat istuen, selällään, vatsallaan tai kyljellään kohdekudoksesta riippuen.

Lihaskalvojen käsittelyä ei suositella tehtäväksi, jos ihossa on infektioita, tuoreita haavoja tai vammoja. Kalvojen käsittelyä ei suositella myöskään, jos sinulla on pahanlaatuisia kasvaimia, sairastat hemofiliaa tai sinulla on suurentuneita imusolmukkeita. Tuoreeseen tuki- ja liikuntaelin vammaan, iskeemiseen kudokseen eikä laskimotukosten alueelle käsittelyä ei suositella.

Dry needling

Dry needling akupunktio

Dry needling (DN) eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Nimensä mukaisesti kehon sisään ei injektoida mitään vaan hoito perustuu pelkästään neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä suojakaasuun pakattuja kertakäyttöneuloja.

Dry needling-hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP). Pinnallisempaa neuloitusta käytetään hoidettaessa esimerkiksi nivelalueen oireita ja heijastekivun alueita. DN-hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.Akupunktiossa kehossa oleviin tavallista herkempiin kohtiin pistetään ohut akuneula, minkä seurauksena saadaan aikaan kipua lievittävä ärsytys. Akupunktiopisteet sijaitsevat akupunktiokanavilla, jolloin pistettä ärsyttäessä sähköiskua muistuttava kipu kulkee kanavaa pitkin ylös tai alas. Tämän kipuaallon, “Qi”, jälkeen voi seurata tylpempi kiputuntemus, puutuminen, kuuman, kylmän tai veden virtauksen tuntemus.

Dry needling on saanut alkunsa jo 1940-luvulla, joten mistään kovin uudesta menetelmästä ei ole kyse. Sitä on tutkittu ja käytetty pitkään ja se onkin maailmanlaajuisesti hyväksytty yhdeksi kivunhoitomenetelmäksi.

Trigger-pisteet (TrP) ovat herkkiä tai kipeitä pisteitä lihaksessa jotka tuntuvat pinnallisissa lihaksissa kireinä juosteina tai hernemäisinä pisteinä. Kireät juosteet ovat jatkuvasti lyhentyneessä tilassa olevia lihassyitä (KUVA). Tämä lyhentynt tila estää lihasta toimimasta sille ominaisella tavalla heikentämällä sen aineenvaihduntaa paikallisesti.

Trigger-pisteet aktivoituvat yleensä toistuvan rasituksen, stressin tai kohonneen verenpaineen aiheuttamana tai esimerkiksi happamoituneen kehon muodostamana. Myös kroonisesta kivusta kärsiville kehittyy TrP:itä. Trigger-pisteille on tyypillistä heijastekipu. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidettava piste voi sijaita yllättävän kaukana varsinaisesta kipualueesta.

Hoito voidaan turvallisesti tehdä lähes kaikille kehon alueille. Käsittelyn yleinen sivuvaikutus on ohimenevä arkuus neulatulla alueella. Tyypillisiä hoidettavia alueita ovat ylä- ja alaraajat, rintalihakset, selän, hartian ja niskan seutu sekä kasvojen alueella purentalihakset. Vaikeissa jännitystiloissa esimerkiksi “penikkatauti”, voidaan neulahoitoon yhdistää sähköä TENS/EMS-laitteella. Tällöin lihakseen pystytään aikaansaamaan voimakkaampaa stimulaatiota.

Tyypillisiä hoidettavia vaivoja ovat muun muassa hartia- ja selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihasperäiset kiputilat sekä nivelsäryt. Hoitomuoto
soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille.

Esteet dry needling-käsittelylle:
– verenvuotosairaus
– lääkitys joka altistaa veren verenvuodolle
– neulapelko
– asiakas on haluton hoidolle
– hoitajan ja potilaan välinen huono kommunikaatio
– akuutti vamma
– hoidettavassa raajassa lymfanestekierron häiriö
– infektio
– hoito on muista syistä sopimaton tilanteeseen nähden.

Työfysioterapia

Työfysioterapia

Työfysioterapeutti:
• tutkii ja arvioi työntekijän toimintakykyä ja työssä kuormittumista
• opastaa valitsemaan sopivia työasentoja, -tapoja ja -liikkeitä
• ohjaa työntekijöitä toiminta- ja työkyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä
• ohjaa sujuvaan työskentelyyn

Tavoitteena
hyvinvoiva työntekijä
Hyvinvoiva työntekijä on toimivan työyhteisön peruspilari.

Työfysioterapeutti
• suunnittelee työkykyä ylläpitävää toimintaa ja osallistuu sen toteuttamiseen
yhteistyössä työyhteisön kanssa
• osallistuu työn ja työyhteisön kehittämishankkeisiin
• suunnittelee ja toteuttaa ryhmätoimintoja

Tavoitteena
toimiva työyhteisö
Toimivassa työyhteisössä työntekijät tukevat toisiaan.

Työfysioterapeutti
on asiantuntija
• uusien työtilojen ja -välineiden suunnittelussa
• työympäristön arvioimisessa ja toimivien ratkaisujen kehittämisessä
yhteistyössä työntekijöiden kanssa

Tavoitteena
hyvinvointia tukeva työympäristö
Toimiva työympäristö luo yksilön ja yhteisön hyvinvoinnin, mikä on tuottavan työn
perusedellytys.

Työfysioterapeutti
toimii asiantuntijana
• työntekijöiden kokonaisvaltaisessa terveyden edistämisessä
• toiminta- ja työkyvyn sekä liikkumisen arvioinnissa, ohjauksessa ja seurannassa
• ergonomian ja työhyvinvoinnin arvioinnissa ja kehittämisessä

Hieronta

Hieronta

Hieronta laukaisee ja ennaltaehkäisee lihasten jännitystiloja vilkastuttamalla kudosten aineen vaihduntaa. Klassisessa hieronnassa voidaan käyttää esihoitona pintalämpö – ja kylmähoitoja.

Teemme myös puremalihasten hierontaa.

Varaa aika

Sähköpostitse:
marja-leena.karjalainen(at)polargym.fi
Puhelimitse:
Marja-Leena Karjalainen p. 0400 901 354

Emil Karjalainen p. 0400 219415

Hot Stone -kuumakivihieronta

Hot Stone -kuumakivihieronta

Kivihierontaa voidaan käyttää lämpöhoitona klassisen hieronnan yhteydessä. Kuumat, +50 asteiset laavakivet tukevat klassisen hieronnan myönteisiä vaikutuksia. Lämpö ja paine ovat kuumakivihieronnassa koko ajan läsnä, tehostamassa rentouttavan hieronnan vaikutusta ja niiden avulla päästään vapauttamaan jännityksiä myös kudosten syvemmistä osista.

Kuumakivihieronta:

  • Rentouttaa kokonaisvaltaisesti ja tuo hyvää oloa
  • Vapauttaa endorfiinia ja poistaa kipua
  • Vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua
  • Poistaa kuona-aineita
  • Vähentää turvotusta
  • Parantaa lihasten- ja nivelten liikkuvuutta
  • Poistaa lihasjännitystä
  • Palauttaa lihaksia rasituksesta
  • Edesauttaa ihokudoksen uusiutumista
  • Mahdollistaa trigger-kipupisteiden hoidon
  • Lievittää kipua, stressiä ja päänsärkyä

Parafiinihoito

Parafiinihoito

Parafiinihoito on paikallinen lämpöhoito joka syväkosteuttaa ja hoitaa ihoa, rentouttaa jännittyneitä lihaksia sekä vilkastuttaa verenkiertoa.

Parafiinihoidossa kädet tai jalkaterät upotetaan 50 – 55 asteiseen sulaan massaan useita kertoja. Kuivuessaan massa muodostaa raajan ympärille lämpimän kuoren. Parafiini vaikuttaa laajentamalla ihon hiussuonia, jolloin sekä neste- että verenkierto vilkastuvat.

Parafiini hoidon voi ottaa esimerkiksi ennen hierontaa!

Sopii erityisesti:

kylmistä käsistä kärsiville, tulehtuneiden nivelten hoitoon, kroonisiin kiputiloihin kuten esimerkiksi reuma kipujen hoitoon. Kosteuttava parafiinihoito on myös erinomainen apu kuivalle iholle. Käsien ja jalkojen hoitoon käytämme persikkaparafiinia (sisältää E-vitamiinia).

Milloin hoitoa ei saa ottaa:

jos hoidettavalla alueella on ihottumaa tai haavaumia.

hoidon kesto: 30 min